top of page

Neomax IT Memes op TikTok - van Zero tot Hero #4 - Weten we de 10 MIL+ videoweergaven te behalen?

In 2022 wist ik eigenhandig een TikTok account op te zetten en organisch te groeien naar ruim 90.000 volgers. De truc? Het inzetten van humor door pakkende memes te maken. Door het strenge TikTok regime is het account helaas recentelijk verwijderd maar betekent dit dan ook gelijk het einde? Nee, zeker niet. De IT detacheerder Neomax, waar ik tevens fulltime werk als Marketeer, is de ideale kans om opnieuw een poging te wagen. Hoe pakken we dit aan? En zal dit trucje weer werken? Antwoorden op die vragen krijg je in deze serie van Zero tot Hero.


Nieuwe template voor meer (naams)bekendheid 📝

Hoe gaan mensen herkennen dat de humor van het Neomax TikTok account komt? Het antwoord op die vraag zou de accountnaam kunnen zijn maar ook een eventuele template waar we de video's in kunnen gieten (wat ik nog niet gebruikte). Deze template zal compleet in de style zijn van Neomax zodat het makkelijk te herkennen is. Een opvallend resultaat is dat door het gebruiken van de templates de video's aanzienlijk minder bekeken worden.


Laatste 10 video's zonder template: gemiddeld 198.000 keer bekeken

Laatste 10 video's met template: gemiddeld 27.000 keer bekeken


Ik zou dit verschil niet kunnen verklaren, behalve dat het algoritme van TikTok dus hoogstwaarschijnlijk een voorkeur heeft voor de originele content zoals het gebracht wordt. Toch ben ik benieuwd hoe dit aantal zich ontwikkelt op langer termijn en welke snaren we kunnen raken zodat we dit aantal omhoog kunnen schroeven.


Oude vs. nieuwe templates

Race tegen de klok 🕒

Door het gebruiken van de templates is het aantal weergaven, en daarmee betrokken publiek, sterk afgenomen de afgelopen 2 maanden. Toch draait het account nog steeds lekker door maar moeten we de doelstellingen om de "10.000 volgers te behalen binnen 3 maanden" bijscherpen. Niet erg en zeker niet als we kijken naar het aantal videoweergaven van de afgelopen 2 maanden. Hoe mooi zou het zijn als we de 10 miljoen weten te behalen. Is dit realistisch?


Statistieken Neomax TikTok afgelopen 60-dagen

Experimenteren met foto memes 📷

In de afgelopen maanden zie ik TikTok veranderen. Dit zie ik aan het toenemende aantal foto's dat gepubliceerd wordt op TikTok. TikTok biedt namelijk een mogelijkheid om een carousel te creëren met foto's die je publiceert. Zelf heb ik hier de afgelopen week mee geëxperimenteerd door deze trend in te zetten om een meme uit te beelden. Het betrof 2 foto's uit een debat tussen D66'er Rob Jetten & FVD'er Thierry Baudet waarin je Baudet lachend een hand op de schouder van Jetten zag leggen. Aan de hand van deze expressie konden we een geschikte IT situatie koppelen. Het was een succesvol experiment waarmee we ruim 75.000 mensen wisten te bereiken.
32 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page