top of page

Neomax IT Memes op TikTok - van Zero tot Hero #5 - Tussenstand in het nieuwe jaar

Het is al even geleden (6 november 2023) dat ik mijn laatste blogpost heb geschreven met betrekking tot het Neomax IT meme account op TikTok. We verlieten het oude jaar, en ging het nieuwe jaar succesvol in met ruim tien miljoen weergaven op alle memes. Bizar was dat! Nu met ruim 2000 volgers op de teller en een hoop experimenten later gaan we weer even terugblikken op de afgelopen tijd.


Truc voor laagdrempelige content 🪄

Een van de struikelblokken waar ik tegenaan liep waren toch wel de waarschuwingen van TikTok wanneer ik een video geplaatst had. De waarschuwing die ik dan ontving was dat de video door het systeem gezien werd als "laagdrempelige content". Dit leidde ertoe dat deze video niet in de zogenaamde ForYou page zou komen waardoor hij moeilijk tot niet viral zou kunnen gaan. Steeds vaker zag ik dan ook in die periode dat achtergronden van video's weg werden geknipt en dat je zo de persoon - waar het eigenlijk om draait - kunt gebruiken in een andere achtergrond. Na meerdere malen testen kwamen we erachter dat hier amper to geen waarschuwingen meer op kwamen. Perfect! Intussen hebben we meerdere foto's gemaakt van het Neomax|Olgreen kantoor die we goed kunnen gebruiken als achtergrond en makkelijk kunnen bewerken in CapCut (een mobiel bewerkingsprogramma).


IT'ers beginnen zicht te identificeren in de memes 🎭

"Zo herkenbaar", "HAHAHA, precies dit", steeds vaker zie ik dit soort reacties terug in de reactievelden van de Neomax video's. Het is werkelijk waar een bekroning in de moeite die je steekt in het bedenken, bewerken en publiceren van de TikTok video's. Steeds meer begint het merk Neomax bekender te worden onder de IT krijgers van Nederland. Dat het bekender wordt is ook intern voelbaar op de werkvloer bij Neomax. Zo wordt er af en toe een WhatsAppje getoond waarin een IT'er of zelfs IT Manager een bericht stuurt naar een van onze collega's.Een duik in de cijfers

In de afgelopen 60 dagen wisten we de volgende cijfers te behalen:


  • 76 websiteklikken

  • 40.000 likes

  • 1.700.000 videoweergaven

  • 425 nieuwe volgers


Hele mooie aantallen waarbij het opvallend is dat we veel nieuwe volgers erbij hebben gekregen de afgelopen tijd, super! Van deze volgers is het volgende bekend:


Leeftijdscategorie 25-35: 39,4%

Leeftijdscategorie 18-24: 31,3%

Leeftijdscategorie 35-44: 13,6%

Leeftijdscategorie 45-54: 8,4%

Leeftijdscategorie 55+: 7,3%


Van het publiek komt 9,7% uit Amsterdam, 7,3% uit Rotterdam en 3,4% uit Utrecht.

Van het publiek is 63,1% een man en 36,9% een vrouw.


Knallen naar die 4000 volgers

Al met al, zijn we nog steeds super bezig om Neomax via TikTok marketing op de kaart te zetten! Belangrijk hierin is om consistent te blijven plaatsen wat we nu doen zo'n 3 keer per week. De behoefte is namelijk groot om humoristische IT content te consumeren. Dat blijkt! Een mooie, nieuwe mijlpaal zal zijn om de 4000 volgers te behalen voor maart. En misschien wel 5000 voor april? Is dat haalbaar? Geen idee, maar we gaan het zien in de volgende blogpost!

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page