top of page

Charley Vrakking: de drijvende krachter achter Chazign

Bijgewerkt op: 13 dec. 2021

Als ondernemer heb je vaak je handen vol aan allerlei (neven)activiteiten. Een van die activiteiten is het communiceren van je bedrijf naar de buitenwereld door het gebruik grafische uitingen op verschillende mediakanalen. Niet elke ondernemer is hier handig in, en ziet zichzelf al snel als een “digibeet”. Daarom is Charley Vrakking (21) uit Loosdrecht begonnen met het aanbieden van zijn grafische diensten, en is zijn missie de “digibeet” gedachte uit de lucht te schieten door complete ondersteuning te bieden.


Waar ben je allemaal verantwoordelijk voor?

Chazign is verantwoordelijk voor het opleveren van verschillende grafische uitingen. Dit kunnen folders zijn voor een autobedrijf, tot aan ontwerpen voor de menukaarten van jouw favoriete restaurant om de hoek. Daarnaast ontwerp ik ook volledige websites en webshops, en creeer ik de content die op deze site komt. Denk hierbij aan productfoto’s, promotievideo’s, en meer…


Wanneer ben je Chazign begonnen?

In September 2019 ben ik begonnen met de naam Chazign waar de focus totaal niet lag op bedrijven en ondernemers. Ik was op dat moment vooral bezig met het ontwerpen van designs voor op t-shirts en hoodies. Ontzettend gaaf om al je designs terug te zien op anderen hun kleding, maar winstgevend was het simpelweg niet in verhouding met de tijd die ik er mee bezig was. Omdat dit niet mijn basisinkomen was werkte ik op dat moment ook parttime bij een online-marketing bureau in Hilversum. Hoewel ik een fantastische periode daar heb gehad, merkte ik dat ik graag mijn basisinkomen wilde baseren op mijn eigen kwaliteiten en ben daarom ook uiteindelijk gaan ontwerpen voor bedrijven en particulier.


Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op het aantal projecten (nu 150) dat ik succesvol heb mogen afronden voor klanten in combinatie met mijn fulltime bachelor Communication & Multimedia Design aan de HU. Je bent dan niet alleen trots op het aantal maar ook de manier waarop. Klanten hebben vertrouwen in je, en keren dan ook regelmatig terug bij je voor een nieuwe opdracht! Vaak krijg ik dan ook een appje als: “Ik heb je nummer van… , zou je mij kunnen helpen met het volgende…” , fantastisch toch als jonge jongen van 21!


Wat vind je het leukste van je werk?

Ik ben gek op resultaat, en vind het dan ook onwijs vet om mijn eigen ontwerp terug te zien in het echt. Dit geeft je niet alleen voldoening, maar ook energie om weer door te gaan met de toekomstige projecten. Een voorbeeld hiervan is het barniermast ontwerp dat ik heb mogen aanleveren voor de Albert Heijn in Loosdrecht. Achteraf krijg je een foto van de Albert Heijn waar het eindresultaat mooi zichtbaar is voor alle klanten van de Albert Heijn.Wat vind je het minst leuke van je werk?

Het vreemde is dat het minst leuke van mijn werk eigenlijk nauw samenhangt met het fijnste van mijn werk: onregelmatigheid. Als zelfstandig ontwerper moet je vaak aanpassingen in het ontwerp maken op verschillende momenten in een dag. Soms wel tot ’s nachts toe als het ontwerp urgent nodig is. Na een lange dag vol met activiteiten moet ik dan nog wel eens goed op zoek gaan naar energie. Meestal als ik dan weer bezig ben ontstaat er vanzelf weer nieuwe energie, maar in combinatie met mijn opleiding kan dit soms nog wel eens lastig zijn.


Hoe zie jij Chazign in de toekomst?

In het begin toen ik Chazign begon had ik niet direct toekomst plannnen, meer een platform voor mezelf om de ontwikkeling in kaart te brengen. Nu is mijn ambitie om Chazign elk jaar naar een hoger niveau te tillen door een bredere klantenkring op te bouwen want ik wil blijven ondernemen. Ondernemen is namelijk mijn passie, en ik vind het heerlijk om mijn eigen uren te bepalen.

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page